Heerenveen-spits Finnbogason fit voor duel met Heracles

SC Heerenveen kan opgelucht ademhalen, aangezien topscorer Alfred Finnbogason op tijd hersteld is voor de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2013. De Friezen treden zaterdag in eigen huis aan tegen Heracles Almelo.

Heerenveen-spits Finnbogason fit voor duel met Heracles

Finnbogason vertelt aan Voetbal International dat hij rust nodig had, nadat hij op het trainingskamp in Portugal een knietje op zijn bovenbeen kreeg. Nu hij hersteld is kan de IJslander de jacht op Vitesse-spits Wilfried Bony op de topscorerslijst weer vervolgen.

Momenteel staat de teller van Finnbogason op veertien doelpunten. Bony heeft er weliswaar twee meer, maar verblijft momenteel met Ivoorkust in Zuid-Afrika om te strijden voor de Africa Cup. Feyenoorder Graziano Pellè staat ook op veertien goals.

In Friesland hoopt men op een betere competitiehelft dan de eerste. Slechts vier wedstrijden werden in de eerste helft gewonnen, waaronder geen enkele uitwedstrijd. Een veelgenoemde reden voor de moeizame start van Heerenveen is het feit dat de club aan het begin van het seizoen veel nieuwe spelers aantrok.

Nu de ploeg een half jaar verder is, lijken de spelers meer op elkaar ingespeeld. Trainer Marco van Basten gebruikte het trainingskamp daar goed voor. 'Je merkt dat de spelers naar elkaar toe trekken', vertelde de voormalig spits over de periode in Portugal. Het is een juist moment om te praten over afspraken in spelsituaties en onze visie op het spel. Daar wordt iedereen beter van.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's