Fink moet crisis bij Hamburger SV bekopen met ontslag

Hamburger SV werkt in een crisissfeer toe naar de beladen derby van komend weekeinde met Werder Bremen, en zonder Thorsten Fink. De trainer moet plaatsmaken bij de club van Rafael van der Vaart.

Fink moet crisis bij Hamburger SV bekopen met ontslag

Fink lag al onder vuur vanwege de beroerde start van het seizoen. De 6-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund van zaterdag was daarop een vervolg, maar heeft verstrekkende consequenties voor de trainer.

Duitse media melden eensgezind dat Fink maandagavond is ontslagen. Zijn moeizame zoektocht naar een passende tactiek voor zijn ploeg is hem fataal geworden. De clubleiding zag geen heil meer in een verdere samenwerking.

'Ik ben trots dat ik hier twee jaar heb gezeten, ik heb bij een mooie club gewerkt', bevestigde Fink zijn vertrek. 'Er is nog genoeg tijd om onze doelen te bereiken, ook met een andere trainer.'

Het ontslag volgt op een dag vol onrust in Hamburg, waarbij technisch directeur Oliver Kreuzer tegen sprak dat Fink ter discussie stond  maar evenmin zijn onvoorwaardelijke steun uitsprak voor de trainer.

Fink, die in 2011 van FC Basel naar Hamburger SV verhuisde, kreeg zijn ploeg niet op de rails. Met slechts vier punten en vijftien tegentreffers na vijf duels waren de resultaten teleurstellend. Maar zwaarder werd hem aangerekend dat hij steeds van systeem wisselde.

Bovendien was de relatie van Fink met Kreuzer ook niet al te best. De twee kwamen in aanvaring over de op een zijspoor belande Slobodan Rajkovic en Michael Mancienne. Daarnaast was de technisch manager niet echt te spreken over het feit dat Fink zondag afwezig was bij de bosloop van zijn spelers. 'Het was ongelukkig dat hij besloten had naar zijn familie in München te gaan.'

Wie komende zaterdag op de bank zit bij HSV is nog de vraag. De ploeg speelt dan de derby tegen Werder Bremen, dat ook in sportief opzicht een slechte start van het seizoen beleeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen