Ongeslagen koploper Dortmund vernedert Hamburger SV

Een superieur Borussia Dortmund heeft in eigen huis Hamburger SV een pijnlijke nederlaag bezorgd: 6-2. Rafael van der Vaart gaf nog wel een assist.

Dortmund had direct het betere van het spel en nam na negentien minuten ook de leiding. Pierre-Emerick Aubameyang werd de diepte ingestuurd door Marcel Schmelzer en haalde uit met links. De inzet leek houdbaar, maar HSV-doelman René Adler zag de bal onder zich door schieten. Drie minuten later lag ook de 2-0 erin. Na een subtiel hakje van Robert Lewandowski kon Henrikh Mkhitaryan rustig afronden.

Een schitterende actie van Zhi Gin Lam bracht de hoop terug voor de bezoekers. Lam kwam van links naar binnen en haalde met rechts doeltreffend uit. Na een mooie combinatie kon Marco Reus de ruststand bepalen op 3-1, maar via Adler belandde zijn inzet tegen de lat.

HSV-aanvoerder Van der Vaart kon voor rust zijn stempel bepaald niet drukken op de wedstrijd en reageerde zijn frustratie af met een tackle van achteren, die hem geel opleverde. Na rust was de Nederlander echter direct beslissend door een vrije trap op het hoofd van Heiko Westermann te leggen, die de gelijkmaker maakte.

Na de gelijkmaker nam Dortmund het initiatief weer over. Na een geweldige steekbal van Mkhitaryan kon Aubameyang met rechts afronden. Bij de volgende goal was Aubameyang de aangever. Hij brak door op rechts en na een overstapje van Reus besliste Lewandowski de wedstrijd.

Daarmee had Reus als enige van het aanvallende kwartet nog niet gescoord, maar daar bracht hij snel verandering in. Na een ongelukkig moment in de HSV-defensie kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot door de benen van Dennis Diekmeier de 5-2 tegen de touwen. Tien minuten voor tijd bepaalde Lewandowski met een kopbal de eindstand op 6-2.

Dankzij de overtuigende overwinning is Dortmund in de Bundesliga nog altijd zonder puntenverlies. Daarmee bezet het elftal van trainer Jürgen Klopp vanzelfsprekend ook de koppositie. De voorsprong op regerend landskampioen Bayern München bedraagt twee punten. Woensdag (20.45 uur) speelt Dortmund in de Champions League uit tegen Napoli.