Finale van EK 2020 in Duitsland of Engeland

Reacties

De halve finales en de eindstrijd van het EK 2020 worden afgewerkt in het Engelse Wembley (foto) of de Duitse Allianz Arena. Dat heeft de Europese voetbalbond (UEFA) zaterdag bekendgemaakt.

Finale van EK 2020 in Duitsland of Engeland

Het betreffende EK wordt ter ere van het zestigjarig bestaan van het EK gespeeld in dertien Europese steden. In 1960 was het eerste EK in Frankrijk. In totaal zijn er negentien landen die zich kandidaat hebben gesteld.

Nederland heeft de Amsterdam Arena naar voren geschoven als speelstad en hoopt drie groepsduels en één achtste finale te mogen organiseren. Op 19 september zal de UEFA in Genève het besluit kenbaar maken.

Istanbul trok zich op het allerlaatste moment terug. De Turken willen zich volledig concentreren op het binnenslepen van de organisatie van het EK 2024, dat wel in één land plaats heeft.

UEFA-voorzitter Michel Platini is blij met de aanmeldingen. 'We zijn enorm blij zoveel kandidaten te hebben. De zestigste verjaardag van het toernooi wordt een historische gebeurtenis. Doordat we het EK verspreid over Europa afwerken, kunnen meer fans de spanning van een dergelijk toernooi meemaken.'

De negentien mogelijke speelsteden:
-Azerbeidzjan (Baku)
-Wit-Rusland (Minsk)
-België (Brussel)
-Bulgarije (Sofia)
-Denemarken (Kopenhagen)
-Engeland (Londen)
-Macedonië (Skopje)
-Duitsland (München)
-Hongarije (Boedapest)
-Israël (Jerzualem)
-Italië (Rome)
-Nederland (Amsterdam)
-Ierland (Dublin)
-Roemenië (Boekareset)
-Rusland (Sint-Petersburg)
-Schotland (Glasgow)
-Spanje (Bilbao)
-Zweden (Stockholm)
-Wales (Cardiff)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.