'FIFA-president Infantino dreigt nu al geschorst te worden'

Reacties

Transparantie en betrouwbaarheid waren de toverwoorden van Gianni Infantino tijdens de campagne die hij voerde om president van de FIFA te worden. Infantino won de strijd, maar dreigt nu geschorst te worden vanwege uitgerekend een gebrek aan transparantie.

'FIFA-president Infantino dreigt nu al geschorst te worden'

De Zwitser heeft enkele medewerkers van de FIFA volgens de Duitse krant Die Welt namelijk de opdracht gegeven om de opnames van een vergadering te wissen. Dit is tegen de regels in, waardoor Infantino nu een schorsing van negentig dagen boven het hoofd hangt.

Het nieuwe schandaal is de zoveelste klap voor de FIFA, die na het vertrek van Sepp Blatter als president juist hoopte zijn imago te verbeteren. Slechts drie maanden na de aanstelling van Infantino lijkt het er echter sterk op dat de wereldvoetbalbond niet heeft geleerd van de afgelopen jaren, die bol stonden van de (corruptie)schandalen.

De FIFA laat in een reactie aan Sky Sports weten dat er 'geen formele procedures' lopen tegen Infantino. De bond weigert te bevestigen of te ontkennen dat er een onderzoek is gestart naar de president.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.