Infantino: 'Focus op positieve herinneringen aan Platini'

Reacties

Michel Platini heeft zich na de uitspraak van het International Sporttribunaal (CAS) teruggetrokken als UEFA-voorzitter. FIFA-president Gianni Infantino betreurt het afscheid van de Fransman.

Infantino: 'Focus op positieve herinneringen aan Platini'

Het CAS deed maandag uitspraak in de beroepszaak van Platini, die had gepleit voor zijn onschuld en dus vrijspraak. De schorsing van de Franse oud-international werd teruggebracht tot vier jaar, waarna hij zich definitief terugtrok als UEFA-voorzitter.

Voor FIFA-president Infantino is het persoonlijk een verlies. 'Natuurlijk moet ik de beslissing van het CAS respecteren. Daar bestaat geen twijfel over', aldus de Zwitser in reactie op de uitspraak. 'Maar op persoonlijk vlak betreur ik het natuurlijk. Ik heb negen jaar met hem gewerkt bij de UEFA, waarvan zeven als secretaris-generaal. Samen hebben we fantastische dingen gedaan. Ik wil echt deze positieve herinneringen koesteren en mij op dit moment daarop focussen.'

Infantino wilde dan ook niet vooruitlopen op de mogelijke claim aan het adres van Platini, om de betwiste 1,8 miljoen euro terug te vorderen. 'Nu is het moment nog niet om daarover te speculeren', aldus de Zwitser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.