FIFA stelt Manchester United gerust over transfer Pogba

De FIFA heeft Manchester United laten weten dat de club niet onreglementair heeft gehandeld tijdens de transfer van de zestienjarige Franse middenvelder Paul Pogba. The Red Devils nemen het talent over van Le Havre.

FIFA stelt Manchester United gerust over transfer Pogba

De Fransen claimden dat de Engelse grootmacht niet juist had gehandeld met het vastleggen van Pogba. De Ligue 2-club beriep zich op de FIFA-regel voor wat betreft minderjarige spelers. Chelsea brak deze regel in september met het aantrekken van Gaël Kakuta van RC Lens en werd daarvoor gestraft. De Londenaren mogen tot januari 2011 geen nieuwe spelers vastleggen.

'Manchester United is tevreden dat het kan melden dat de FA toestemming heeft gekregen van de FIFA om Paul Pogba met onmiddellijke ingang te registreren als speler ', laat de club op de eigen site weten. Le Havre meende dat United fout had gehandeld en claimde dat Pogba ongeoorloofd was weggekaapt. De middenvelder zou namelijk al in het bezit zijn van een verbintenis bij de Franse club.

De FIFA stelde echter dat Pogba nog op amateurbasis uitkwam voor Le Havre, dus dat niets een overgang in de weg staat. De Franse club mag nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen