Feyenoord werkt samen met RBC en wil Jupiler League in

Reacties

Feyenoord is een samenwerkingsverband aangegaan met RBC. De Rotterdamse Eredivisionist en de Roosendaalse amateurvierdeklasser slaan de handen ineen met het oog op de jeugdopleiding van beide clubs. Aan de samenwerking met Excelsior komt mogelijk definitief een einde.

Feyenoord werkt samen met RBC en wil Jupiler League in

Technisch directeur Martin van Geel en hoofd opleidingen Damien Hertog zetten maandagavond in Roosendaal hun handtekening onder een tweeënhalfjarige samenwerkingsovereenkomst, die met terugwerkende kracht ingaat vanaf 1 januari 2014. De bedoeling is dat vooral de jeugdopleidingen van de twee clubs een impuls krijgen.

'We hebben enorm veel vertrouwen in de jeugdopleiding van RBC', zegt Van Geel (foto) op de clubwebsite van Feyenoord. 'Er staat daar een prima organisatie, waarin op zeer gestructureerde wijze gewerkt wordt. In navolging van de samenwerking met RBC hopen we in de toekomst meer amateurclubs op die wijze aan ons te binden.'

Vooral RBC lijkt te profiteren van het samenwerkingsverband. 'Wij zullen onze kennis beschikbaar stellen aan RBC', stelt Van Geel. 'Tevens bieden wij hen een kijkje in onze keuken, bijvoorbeeld door stageplaatsen beschikbaar te stellen aan jeugdtrainers van RBC.'

Vruchten
Toch kan volgens Van Geel ook Feyenoord de vruchten plukken van het kersverse contract. 'Zij zullen ons inlichten over spelers die interessant zijn voor de Feyenoord Academy en mogelijk de stap kunnen maken naar onze jeugdopleiding. Spelers die afkomstig zijn uit die omgeving en het op Varkenoord net niet redden, kunnen wij eventueel terug begeleiden naar Roosendaal.'

Feyenoord werkte sinds 1997 ook al regelmatig intensief samen met stadgenoot Excelsior. Afgelopen zomer werd echter bekend dat aan die samenwerking in 2015 formeel een einde komt. Feyenoord kan echter alsnog beslissen het aflopende contract alsnog te verlengen.

Beloften
Namens de Kralingers komen dit seizoen alleen Boy de Jong en Lucas Woudenberg als Feyenoord-huurlingen uit in de Jupiler League. De beloftenploeg van de twee clubs is momenteel nog wel een gecombineerd elftal, maar daar komt mogelijk op korte termijn een einde aan.

Van Geel heeft aan het Algemeen Dagblad immers laten weten dat Feyenoord in 2015 in navolging van Ajax, PSV en FC Twente met de beloftenploeg wil instromen in de Jupiler League. Dat zou ook gevolgen hebben voor de samenwerking met Excelsior, die dan mogelijk definitief wordt beëindigd. 'Want we kunnen niet én spelers leveren aan Excelsior én spelers opstellen in ons beloftenteam in de Jupiler League. Zoveel spelers hebben we niet eens', aldus Van Geel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.