Feyenoord verliest in slotseconde van broederstrijd

Feyenoord is op bezoek bij RKC Waalwijk in de ultieme slotfase onderuit gegaan. De Luxemburger Aurélien Joachim zorgde met een hard schot diep in blessuretijd dat trainer Erwin Koeman voor het eerst won van zijn broer Ronald: 1-0. RKC ontpopt zich ondertussen tot reuzendoder.

Feyenoord verliest in slotseconde van broederstrijd

Behalve in teken van de broederstrijd was het bezoek aan Waalwijk bij Feyenoord ook het duel waarin Graziano Pellè terugkeerde na een schorsing van drie duels. In de beginfase kreeg de Italiaan direct de kans de score te openen, maar RKC-goalie Jan Seda keerde zijn kopbal met meer geluk dan wijsheid.

In het vervolg van het eerste bedrijf had Feyenoord wel een overwicht, maar kon het niet tot grote uitgespeelde kansen komen. RKC loerde op de tegenstoot en kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit.

In de tweede helft vielen wel de nodige grote kansen te noteren. Zo liet Romeo Castelen zijn oude werkgever, hij kwam tussen 2004 en 2007 voor Feyenoord uit, schrikken toen hij in het zijnet schoot. Aan de andere kant kreeg Lex Immers een enorme kopkans, maar hij knikte naast. De voorzet kwam van John Goossens, die op de linksbuitenpositie verrassend de voorkeur kreeg boven Jean-Paul Boëtius. Koeman had bij Feyenoord bij afwezigheid van Bruno Martins Indi en Miquel Nelom voor Terence Kongolo gekozen als linksback.

Graziano Pellè kan het maar nauwelijks geloven: Feyenoord verliest bij RKC.
Graziano Pellè kan het maar nauwelijks geloven: Feyenoord verliest bij RKC.

Naarmate het eindsignaal naderde ging RKC steeds meer in een stunt geloven. Vooral Castelen was bedrijvig, maar tot woede van het Waalwijkse publiek werd zijn actieve rol niet beloond met een strafschop door arbiter Pieter Vink. Doelman Erwin Mulder had nog een knappe redding in huis op een schot van Robert Braber, maar in de slotfase moest de Feyenoord-goalie toch capituleren op de harde knal van Joachim.

Feyenoord blijft door de goal op de zesde plaats steken. Later vandaag kan Feyenoord wel verder zakken. RKC neemt weer afstand van hekkensluiter NEC, waarmee het verschil nu drie punten is. Bovendien ontpopt de ploeg van Erwin Koeman zich langzaamaan tot reuzendoder. Tegen Twente (0-0) en Ajax (0-0) speelden de Brabanders gelijk, terwijl zij in eigen huis te sterk waren voor Vitesse (4-2). Alleen van PSV (2-1) werd nipt verloren. Uit de degradatiezorgen is de ploeg evenwel nog zeker niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen