Koeman start bij RKC met Kongolo én Goossens in de basis

Feyenoord-trainer Ronald Koeman start zondagmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk met Terence Kongolo (foto) als linksback. De jonge verdediger krijgt op die plek de voorkeur boven John Goossens, die als aanvaller op de linkerflank begint.

Koeman start bij RKC met Kongolo én Goossens in de basis

Op de linksbackpositie kan Koeman door blessureleed niet beschikken over Miquel Nelom en Bruno Martins Indi. Kongolo krijgt de voorkeur boven de meer aanvallende Goossens.

In de achterhoede vormen Stefan de Vrij en Joris Mathijsen het centrale duo en neemt Daryl Janmaat zijn vaste plaats op rechtsback in. De drie middenvelders zijn de vertrouwde gezichten.

In de voorhoede keert Graziano Pellè terug na het uitzitten van zijn schorsing van drie duels. Op rechts wordt hij ondersteund door Ruben Schaken, terwijl Goossens de Italiaan vanaf links moet voorzien van bruikbare ballen. Goossens krijgt de voorkeur boven Samuel Armenteros en Jean-Paul Boëtius, die beiden op de bank plaatsnemen.

Bij RKC, de ploeg van Erwin Koeman die zijn broer treft, treft Romeo Castelen zijn voormalig werkgever. Hij kwam tussen 2004 en 2007 voor Feyenoord uit.

De opstellingen:

Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè en Goossens

RKC: Seda; Apau, van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Duits, Braber; Castelen, Beauguel en Joachim

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen