Feyenoord kan pas in 2014 weer beschikken over Nelom

Miquel Nelom komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Feyenoord. De 23-jarige linksback kampt met een spierscheuring in een bovenbeen en is voorlopig uitgeschakeld. Pas na de winterstop wordt zijn rentree verwacht.

Feyenoord kan pas in 2014 weer beschikken over Nelom

De tweevoudig Oranje-international begon de afgelopen twee seizoenen in totaal 24 keer in de basis, maar speelde in de huidige jaargang al in negen competitiewedstrijden mee vanaf het eerste fluitsignaal. Onlangs verloor Nelom echter zijn basisplaats aan Joris Mathijsen, die Bruno Martins Indi van het centrum naar de linksback positie verdreef.

De laatste zes wedstrijden van 2013, vijf in de Eredvisie en één in de strijd om de KNVB-beker, zal trainer Ronald Koeman het noodgedwongen zonder Nelom moeten doen. Komende zondag wacht het uitduel met RKC Waalwijk in de competitie (12.30 uur) en daarin ontbreekt overigens ook Martins Indi, die afgelopen week bij het Nederlands elftal een spierblessure opliep.

'Voor Bruno zou het risico om zondag te spelen te groot zijn', aldus Koeman op de clubwebsite. John Goossens of Terence Kongolo zal in Waalwijk als linksback aantreden. 'We hebben beide opties getraind.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen