Feyenoord stelt zege en koppositie laat veilig tegen Twente

Reacties

Feyenoord staat ook na twee speelronden bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst wervelde echter niet zoals tegen FC Groningen (0-5), waardoor het lang duurde voordat de punten echt binnen waren tegen FC Twente: 2-0.

Feyenoord stelt zege en koppositie laat veilig tegen Twente

Feyenoord versterkte zich vlak voor de start van de Eredivisie met Steven Berghuis, maar ook tegen Twente kreeg Jens Toornstra (foto) weer het vertrouwen op de rechterflank. De 27-jarige middenvelder betaalde dat terug door in de 23ste minuut overtuigend raak te schieten bij de eerste de beste kans voor de Rotterdammers.  

Toornstra werd in stelling gebracht na een korte combinatie tussen Dirk Kuijt, Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi. Het was een van de weinige keren dat Feyenoord in de eerste helft iets creëerde tegen Twente, dat na de teleurstellende 2-1 nederlaag van vorige week tegen Excelsior opnieuw tot weinig in staat was.

Dirk Kuijt maakte de wedstrijd tegen FC Twente niet vol. De 36-jarige captain maakte in de 63ste minuut plaats voor Steven Berghuis.
Dirk Kuijt maakte de wedstrijd tegen FC Twente niet vol. De 36-jarige captain maakte in de 63ste minuut plaats voor Steven Berghuis.

Na rust groeide de druk op de Twentse defensie, toen Kuijt, Karsdorp en Jørgensen het doel van Nick Marsman kort na elkaar onder vuur namen. Opnieuw was Toornstra het gevaarlijkst met een schot tegen de paal. Feyenoord moest het van die combinaties over de rechterflank hebben, omdat Eljero Elia nu een stuk minder op dreef was.

Ook Berghuis kon het verschil als vervanger van Kuijt niet maken. Twente bleef daarom loeren op de gelijkmaker met debutant Enes Ünal als invaller. Die hing alleen bij een gevaarlijke counter via Hakim Ziyech en Yaw Yeboah even in de lucht. Uit een pass van Ziyech schoot de City-huurling rakelings naast.

Tien minuten voor tijd maakte Jørgensen aan alle onzekerheid een einde door uit de draai knap raak te schieten. Dankzij de tweede competitietreffer van de Deense spits gaat Feyenoord na twee duels aan de leiding met zes punten. Twente heeft net als Willem II en FC Groningen nog nul punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.