Feyenoord is Groningen alweer vergeten

Reacties

Feyenoord heeft niet lang nagenoten van de 5-0 zege op FC Groningen. Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst maakte grote indruk tijdens de ouverture van de Eredivisie, maar eenmaal terug in Rotterdam merkte Van Bronckhorst weinig van euforie.

Feyenoord is Groningen alweer vergeten

'Ik ben blij met de winst en de manier waarop we wonnen in Groningen, dat geeft vertrouwen en energie. Maar we moeten het een vervolg geven, zeker in de eerste thuiswedstrijd. Euforie temperen is ook niet nodig geweest. Iedereen beseft dat het een lang seizoen zal gaan worden. Je merkte tijdens de trainingen wel dat iedereen geconcentreerd en gefocust is en blijft', aldus de coach tijdens zijn persconferentie.

Van Bronckhorst kan zondag beschikken over een vrijwel fitte spelersgroep. Slechts Eljero Elia is een twijfelgeval. De uitblinker van het eerste duel bij FC Groningen kampt met een schouderblessure. 'Maar Elia heeft vandaag (vrijdag) meegetraind en we hopen dat hij dat morgen weer kan doen en fit is voor zondag tegen FC Twente. Of hij inzetbaar is, blijft de vraag. Maar het zag er wel goed uit.'

Miquel Nelom ontbreekt, zodat zijn vervanger Lucas Woudenberg opnieuw kan rekenen op een basisplaats. Volgens Van Bronckhorst is dat een goede zaak. 'Lucas heeft heel goed gespeeld tegen FC Groningen en dat is wat je wilt als er iemand geblesseerd is. Elkaar beconcurreren betekent dat je elkaar sterker maakt. Miquel is niet inzetbaar, dus Lucas kan zijn goede spel tegen FC Groningen een vervolg geven.'

De trainer van Feyenoord zal zondag zijn elftal niet wijzigen. Dat betekent dat Steven Berghuis opnieuw begint als wisselspeler. 'Maar ja, als je zo speelt als tegen Groningen, heb je als trainer weinig reden tot wisselen', aldus Van Bronckhorst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.