Feyenoord en FC Twente presteren even goed in 2016

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het eerste thuisduel van Feyenoord dit seizoen. FC Twente is de opponent.

Feyenoord en FC Twente presteren even goed in 2016
Speelronde: 2
Aftrap: zondag 14 augustus, 14.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• FC Twente neemt het na het duel met Excelsior van vorige week opnieuw op tegen een Rotterdamse club. De Tukkers verloren afgelopen week in de Grolsch Veste met 1-2. Feyenoord daarentegen boekte een zeer overtuigende 0-5 overwinning op FC Groningen.

• Feyenoord - FC Twente is een affiche dat al zeer vaak op het programma stond in de Eredivisie. De Rotterdammers triomfeerden 29 keer voor eigen publiek, terwijl FC Twente negen keer tot winst kwam. Twaalf keer hielden beide clubs een punt over aan de confrontatie in De Kuip.

• In het seizoen 2013/14 werd deze wedstrijd ook tijdens de tweede speelronde afgewerkt. Mede dankzij twee goals van Dusan Tadic won FC Twente toen met 1-4. Jordy van Deelen en Stefan de Vrij kregen een rode kaart bij Feyenoord.

• De afgelopen periode is Feyenoord dominant in duels met FC Twente. De bekerwinnaar van 2016 zette de laatste drie wedstrijden tegen de Tukkers in winst om. Dat is net zoveel als het aantal zeges dat Feyenoord daarvóór behaalde in twaalf duels met FC Twente.

In het seizoen 2013/14 won FC Twente met 1-4 in De Kuip.
In het seizoen 2013/14 won FC Twente met 1-4 in De Kuip.

• Feyenoord heeft de dramatische serie van begin dit kalenderjaar allang achter zich gelaten. Inmiddels zijn de Rotterdammers met negen zeges en drie gelijke spelen al twaalf Eredivisie-duels ongeslagen.

• Toch presteert Feyenoord in 2016 nog niet beter dan FC Twente. De Rotterdammers staan op een balans van negen zeges, drie remises en zes nederlagen sinds de jaarwisseling. Precies dezelfde cijfers die FC Twente noteert.

Dirk Kuijt scoorde namens Feyenoord al vijf keer tegen FC Twente. Tevens was de 36-jarige Katwijker goed voor zes assists. Daarmee zijn de Tukkers Kuijts favoriete opponent in zijn Feyenoord-jaren.

• Het is alweer elf jaar geleden dat FC Twente op nul punten stond na twee Eredivisie-duels, een 'prestatie' die de ploeg zondag probeert te voorkomen. In het seizoen 2005/06 begonnen de Tukkers het seizoen met nederlagen tegen Roda JC en NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.