Feyenoord is op zijn hoede voor sterke thuisreeks PEC

In de aanloop naar de eerste speelronde van het Eredivisieseizoen duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan PEC Zwolle en Feyenoord tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion.

Feyenoord is op zijn hoede voor sterke thuisreeks PEC

PEC ZWOLLE - FEYENOORD

PEC Zwolle won op 20 augustus 1988 zijn openingsduel in de Eredivisie. Destijds was de club met 2-1 te sterk voor BV Veendam.

De Zwollenaren eindigden het voorbije seizoen keurig op een elfde plaats met 39 punten uit 34 wedstrijden.

PEC Zwolle verloor maar één van zijn laatste acht competitiewedstrijden op eigen veld (W4, G3, V1).

Ronald Koeman speelde als coach zes keer tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Vijf keer was er winst en één keer verlies (afgelopen seizoen in Zwolle, 3-2). Bij die vijf zeges kreeg de ploeg van Koeman geen enkele treffer tegen.

PEC Zwolle en Feyenoord stonden 26 keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie. De Zwollenaren wonnen drie keer, zeven keer was er een remise en de Rotterdammers behielden zestien keer de punten.

Vorig seizoen scoorde Feyenoorder Graziano Pellè drie keer in de ontmoeting tussen de clubs in Zwolle. Helaas voor de Rotterdammers maakte de Italiaan daarbij één eigen doelpunt. Doordat ook Darryl Lachman en Denni Avdic scoorden voor PEC won de thuisploeg met 3-2.

In zijn laatste negen ontmoetingen met Feyenoord moest PEC Zwolle telkens minimaal één treffer incasseren.

PEC Zwolle scoorde minimaal één keer in zijn laatste negen thuiswedstrijden.

Feyenoord won voor het laatst een uitduel op 10 maart 2013 (bij Roda JC 0-1). De drie uitbeurten daarna werden niet gewonnen.

Dat gebeurde achtereenvolgens tegen SC Heerenveen (2-0), RKC Waalwijk (1-1) en ADO Den Haag (2-0). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min & Jasper Steppé.


Bekijk hier al onze video's