Feyenoord bezorgt Vitesse eerste averij in Arnhem

Feyenoord heeft zondagmiddag Vitesse voor het eerst dit seizoen in Arnhem punten afhandig gemaakt: 1-2. De Arnhemmers liepen door twee goals in een tijdbestek van drie minuten tegen de tweede nederlaag op rij aan.

Feyenoord bezorgt Vitesse eerste averij in Arnhem

Woensdag had Vitesse op het slechte veld van Den Haag al met 2-1 verloren van ADO. Na twintig minuten keek de ploeg van trainer Peter Bosz tegen Feyenoord al tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Het was de de laatste weken flink bekritiseerde Stefan de Vrij die na achttien minuten de score opende. Bij een corner van Ruud Vormer, die de in de warming-up afgehaakte Lex Immers verving, kon Graziano Pellè doorkoppen tot bij De Vrij. De Feyenoord-verdediger profiteerde van onoplettendheid bij Mike Havenaar, die zijn directe tegenstander volledig vrij liet binnen schieten.

Twee minuten later was het Graziano Pellè die de tweede Rotterdamse treffer maakte. Samuel Armenteros, die verkozen werd boven Ruben Schaken, bediende de Italiaan. Pellè liet met een ferme kopstoot zijn tiende competitiegoal aantekenen en komt daarmee op gelijke hoogte met Eredivisie-topschutter Alfred Finnbogason van SC Heerenveen. Opvallend is dat het voor Pellè pas zijn tweede goal in een uitwedstrijd was.

Na weken van kritiek heeft Stefan de Vrij eindelijk reden tot juichen.
Na weken van kritiek heeft Stefan de Vrij eindelijk reden tot juichen.

Via Kelvin Leerdam, die zijn oude club trof, en Lucas Piazón werd Vitesse nog wel gevaarlijk. Ondanks aandringen bleef de aansluitingstreffer lang uit. Doelman Erwin Mulder droeg met een knappe redding bij aan het uitblijven van een Arnhemse goal. Aan de andere kant had Piet Velthuizen bij een kopbal van Pellè een antwoord paraat.

Zeven minuten voor tijd zorgde de aansluitingstreffer van Mike Havenaar voor een hectische slotfase. Diezelfde Havenaar zag enkele minuten later dat Jordy Clasie een inzet van hem van de lijn haalde. Vormer redde nog op een inzet van Leerdam. De grootste kans was echter voor Piet Velthuizen. Zijn collega Mulder redde de kopbal van de mee naar voren gekomen sluitpost op schitterende wijze. Daarna raakte een inzet van Havenaar nog de paal, waarna scheidsrechter Pieter Vink affloot.

Zodoende ging Vitesse voor het eerst dit seizoen op eigen grond onderuit en pakte Feyenoord de eerste uitzege van het seizoen. Ajax is nu de enige ploeg in de Eredivisie die thuis nog zonder averij is.

Met zestien punten komt Feyenoord op twee punten van koploper FC Twente. Ajax heeft een puntje meer dan de Rotterdammers. Vitesse moet even pas op de plaats maken en beschikt over veertien punten.

Blijdschap bij Feyenoord na het openingsdoelpunt.
Blijdschap bij Feyenoord na het openingsdoelpunt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen