Doorgaans weinig doelpunten bij duels Vitesse-Feyenoord

• Vitesse is, met Ajax, de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog geen punten verloor op eigen veld.

Doorgaans weinig doelpunten bij duels Vitesse-Feyenoord

In de laatste dertien onderlinge duels tussen Vitesse en Feyenoord in Arnhem vielen slechts negentien doelpunten: zeven voor de Arnhemmers en twaalf voor de Rotterdammers.

Mocht Vitesse scoren, dan maakt het zijn vijftigste goal in de Eredivisie tegen Feyenoord. Voor de 49 doelpunten tot nu toe had de ploeg 56 wedstrijden nodig.

Vitesse bleef in elf van zijn 28 thuisduels met Feyenoord in de Eredivisie verstoken van een treffer.

Met één punt uit de eerste drie uitwedstrijden is Feyenoord zwak aan zijn serie competitieduels buiten De Kuip begonnen. Van alle Eredivisie-clubs heeft alleen FC Utrecht een vergelijkbaar slechte uitbalans.

Feyenoord-topscorer Graziano Pellè maakt zijn doelpunten in dit Eredivisie-seizoen vooral in de eigen Kuip. Slechts één van zijn negen treffers tot nu toe kwam buiten Rotterdam tot stand.

Vitesse won acht van zijn laatste negen thuiswedstrijden in de Eredivisie. Alleen het optreden tegen VVV-Venlo van 12 mei van dit jaar leverde geen volle buit op (0-1).

Vitesse leed afgelopen woensdag op bezoek bij ADO Den Haag (2-1) voor het eerst sinds 11 augustus weer een nederlaag in competitieverband. De ploeg van trainer Peter Bosz ging destijds met 4-2 onderuit bij RKC Waalwijk en had daarna vijf duels op rij niet verloren (W3, G2).

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's