Feyenoord besluit trainingskamp met nipte nederlaag

Feyenoord heeft zijn voorbereiding op de tweede helft van het seizoen afgesloten met een nipte nederlaag. De Rotterdammers gingen in het Spaanse Marbella met 1-0 onderuit tegen de Zwitserse kampioen FC Basel.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Graziano Pellè, maar het was Basel dat na zestien minuten op voorsprong kwam. Marco Streller rondde van dichtbij af. Hij werd niet lang daarna vervangen omdat hij hard in botsing was gekomen met de paal. Na een ruim half uur spelen kwam Ruben Schaken namens Feyenoord dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet strandde op de paal.

In de 65ste minuut kopte Pellè net naast het doel van Basel. Even later verving Ronald Koeman zijn gehele basiselftal. Het tweede team van de Rotterdammers wist de achterstand in de resterende twintig minuten niet recht te zetten.

Feyenoord hervat de Eredivisie volgende week zondag met een uitduel met FC Utrecht.