Feyenoord behoudt regie na vroeg afgedwongen zege

Reacties

Feyenoord heeft zijn kansen op het bereiken van de volgende ronde in de Europa League nog volledig in eigen hand. De Rotterdammers wonnen in eigen huis van het Kroatische HNK Rijeka door twee snelle doelpunten (2-0).

Feyenoord behoudt regie na vroeg afgedwongen zege

W

Gesterkt door de 3-1 thuisoverwinning van twee weken geleden meldde HNK Rijeka zich donderdagavond vol goede moed in De Kuip, maar na twintig minuten had Feyenoord de Kroaten al twee flinke tikken gegeven. De middenvelders Karim El Ahmadi en Lex Immers (foto) leken de Rotterdammers met respectievelijk een schot in het dak van het doel en een rake kopbal al vroeg in veilige haven te hebben geloodst: 2-0.

Tot kalmte in het spel van de thuisploeg en op de tribunes leidde dat evenwel niet. Feyenoord raakte de grip op de wedstrijd na die tweede treffer wat kwijt, zonder dat Rijeka voor rust tot heel grote mogelijkheden kwam. Ook na de pauze haalden de Rotterdammers geen moment meer het niveau van de overtuigende openingsfase, waardoor Rijeka langzaam maar zeker weer ging geloven in een goed resultaat.

Karim El Ahmadi zoekt na zijn openingsgoal de reservespelers van Feyenoord op.
Karim El Ahmadi zoekt na zijn openingsgoal de reservespelers van Feyenoord op.

Het meest nijpend werd de situatie toen Andrej Kramaric - in Kroatië nog goed voor een hattrick - geheel vrij voor Kenneth Vermeer opdook. De keeper keerde de eerste inzet van de spits, waarna de later geblesseerd uitgevallen Luke Wilkshere diens tweede poging blokte op de doellijn. Bij een derde schot stuitte de 23-jarige goalgetter even later op de inglijdende Miquel Nelom, waardoor het uiteindelijk bij 2-0 bleef.

Het betekende voor Feyenoord, na recente zeges op Zorya Luhansk en Standard Luik, alweer de derde Europese thuiszege op rij. Ter vergelijking: voor de drie thuisoverwinningen in Europees verband voorafgaand aan die serie had de ploeg bijna tien jaar nodig. Tussen december 2004 en drie maanden geleden werden alleen Schalke 04 (2004), Wisla Kraków (2006) en AA Gent (2010) in De Kuip verslagen.

Het resterende programma in Groep G is met de thuiswedstrijd tegen Sevilla en het bezoek aan Standard Luik allerminst eenvoudig, maar dankzij de overwinning behoudt Feyenoord in elk geval de regie. Met zes punten is de ploeg van trainer Fred Rutten de belangrijkste belager van de Spanjaarden (acht punten); Standard en Rijeka staan op vier uit vier. Bovendien heeft Feyenoord ten opzichte van de Kroaten nu het voordeel wat het onderlinge resultaat betreft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.