Feyenoord behoudt koppositie na sensationele comeback

Feyenoord heeft zondag ternauwernood gelijkgespeeld op bezoek bij FC Utrecht: 3-3. Invaller Michiel Kramer bezorgde zijn ploeg in de extra tijd een punt. Daarmee zijn de Rotterdammers nog altijd de koploper in de Eredivisie.

Toeschouwers die onverhoopt vijf minuten te laat kwamen in Stadion Galgenwaard zullen flink hebben gebaald. Zij misten namelijk twee doelpunten. Al in de tweede minuut opende Sébastien Haller de score na een goede steekpass van Nacer Barazite. Terwijl men bij Utrecht nog genoot van de voorsprong, vocht Feyenoord zich in no time terug. Een mislukte pass van Yassin Ayoub leidde de tegentreffer in. Rick Karsdorp pikte de bal op en gaf voor. Nicolai Jørgensen kreeg de bal niet in het doel, maar aanvoerder Dirk Kuijt schoot wel raak.

De flitsende start aan beide kanten was ook direct het hoogtepunt van de eerste helft. Na de treffers waren er weinig grote kansen te benoemen. Barazite schoot namens Utrecht ver naast het doel van keeper Brad Jones, terwijl een poging van Karsdorp aan de andere kant hoog over ging.

Sébastien Haller scoorde twee keer voor FC Utrecht.

Utrecht kende ook in de tweede helft een uitstekende start. Sofyan Amrabat kreeg ruimte om te schieten nadat het Eljero Elia niet lukte om de bal weg te werken. Jones liet het lage schot van de middenvelder los en rechtsback Giovanni Troupée was er snel bij om te rebound binnen te tikken: 2-1.

Ruiter
Naast de gelijkspel was het uitvallen van doelman Ruiter een grote teleurstelling voor Utrecht. Terwijl hij een afgeslagen voorzet wilde vangen, kwam hij in botsing met Jørgensen en ploeggenoot Mark van der Maarel. Daarbij viel de keeper hard op zijn schouders en hoofd. Ruiter werd behandeld op het veld en verliet na ruim vijf minuten per brancard het veld. Reservedoelman David Jensen nam zijn plaats in.

De thuisploeg leek de zege in de slotfase veilig te stellen. Na een tegenaanval lag Jones twee keer in de weg toen Ayoub poogde te scoren, maar de Australische doelman had geen antwoord op de rebound van Haller: 3-1. Daarmee leek het feest in Utrecht compleet, maar Feyenoord vocht zich weer terug.

In de slotfase leidde Jørgensen de comeback in door uit een klutssituatie de 3-2 te maken. Door de negen minuten aan extra tijd die er door de blessure van Ruiter bij werden getrokken, hadden de bezoekers nog tijd om voor een gelijkmaker te gaan. In een slotoffensief, waarbij ook Jones mee naar voren ging, zorgde Kramer voor de 3-3.

Feyenoord gaat op doelsaldo aan kop in de Eredivisie. De Rotterdammers staan op +24, concurrent Ajax staat op +21. Utrecht stijgt naar de zevende plaats en heeft achttien punten.