Feyenoord terug in stadion waar misère eindigde

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Met de kraker tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt speelronde veertien afgesloten.

Feyenoord terug in stadion waar misère eindigde
Speelronde: 14
Aftrap: zondag 27 november, 16.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Met vier zeges, vijf remises en vier nederlagen mag FC Utrecht een middenmoter worden genoemd. Feyenoord voerde na dertien speelrondes met liefst 32 punten de ranglijst aan. De Rotterdammers zetten vorige week PEC Zwolle met 3-0 opzij na drie competitiewedstrijden zonder overwinning.

• FC Utrecht en Feyenoord staan in de Eredivisie al voor de 47ste keer tegenover elkaar in de Domstad. De thuisploeg realiseerde elf overwinningen, pakte veertien keer een punt en moest 21 keer zijn meerdere erkennen in de bezoekers.

• Afgelopen seizoen maakte Feyenoord in De Galgenwaard een einde aan een serie van negen competitieduels zonder zege. Het werd 1-2 in Utrecht. Eind april was Feyenoord in de finale van het KNVB-bekertoernooi met dezelfde cijfers te sterk.

Vorig seizoen won Feyenoord ten koste van FC Utrecht de strijd om de KNVB-beker.
Vorig seizoen won Feyenoord ten koste van FC Utrecht de strijd om de KNVB-beker.

• Samen met Roda JC Kerkrade is FC Utrecht verwikkeld in een 'strijd' welke club als eerste de grens van honderd rode kaarten bereikt in de Eredivisie. De Limburgers staan op 98, eentje minder dan FC Utrecht.

• FC Utrecht trof dit Eredivisie-seizoen al vijf keer doel met het hoofd. Alleen Ajax scoorde in de eerste dertien speelrondes vaker op deze manier, namelijk zeven keer.

• Tijdens de voorbije tien uitwedstrijden in de Eredivisie incasseerde Feyenoord slechts vier doelpunten. Dat zijn er net zoveel als in de Europa League-confrontatie tegen Manchester United van donderdag (4-0 verlies).

• De Feyenoord-defensie is dit seizoen scherp bij dodespelmomenten. Als enige Eredivisie-club kregen de Rotterdammers nog geen tegendoelpunt uit een standaardsituatie.

• Niet alleen Dirk Kuijt, maar ook Jens Toornstra komt zijn oude club tegen in De Galgenwaard. De middenvelder kwam tot tussen begin 2013 en augustus 2014 tot 48 Eredivisie-duels namens FC Utrecht, waarin hij achttien goals maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.