Fernandez: 'Ik ging met m'n vader al naar Feyenoord'

Lang hoefde Guyon Fernandez (27) niet te denken over de belangstelling van PEC Zwolle en trainer Ron Jans. De trainer speelde in op het gevoel van de aanvaller die overkwam van Feyenoord, uitgerekend de club tegen wie hij met de Zwollenaren aan het nieuwe seizoen begint.

Fernandez: 'Ik ging met m'n vader al naar Feyenoord'

De vraag van Ron Jans die tijdens de onderhandelingen het ijs brak? 'Zeg Guyon, weet je eigenlijk wel tegen welke club je op 4 augustus je officiële debuut maakt voor ons…?' Het was voldoende voor het begin van de samenwerking.

'Ja. Toen de trainer het me vroeg, wist ik gelijk waar hij op doelde. Natuurlijk is dit duel anders dan pakweg RKC-uit. Feyenoord is de club waar mijn vader supporter van was, waar hij me als kind mee naartoe nam. Ik heb nog steeds een huis in Rotterdam. Die club doet iets met je, dat zal altijd zo blijven.'

'Laat ik het zo zeggen: de impact van die wedstrijd mag zondag dan anders zijn, mijn benadering niet. Ik leef van en voor doelpunten. Tegen welke club ik ze maak, is me om het even', besluit de aanvaller. (Dennis van Bergen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen