Fer geeft Swansea City extra 'physical edge'

Reacties

Hij speelde pas drie duels voor Swansea City, waarvan twee als invaller. Toch heeft Leroy Fer na zijn overstap op huurbasis van Queens Park Rangers eind januari indruk gemaakt.

Fer geeft Swansea City extra 'physical edge'

'Vooral tijdens Arsenal-uit (als basisspeler, 1-2, red.) was hij exceptioneel', stelt Alan Curtis, eerder dit seizoen interim-manager en nu assistent van Francesco Guidolin. 'Leroy geeft ons wat extra physical edge. En ook in trainingen doet hij het momenteel geweldig.

Voor Fer is het bij de eerste periode in Wales aanpoten, aangezien hij geen vaste basiskracht is. Pas op 28 februari, bijna een maand na zijn overgang, maakte de voormalig Feyenoord- en FC Twente-middenvelder zijn eerste speelminuten. Afgelopen zaterdag tijdens het thuisduel met zijn vroegere werkgever Norwich City (1-0) viel hij na een klein uur voetballen in.

'Door zijn gebrek aan ritme kun je wel zien dat hij het op het einde van een wedstrijd wat moeilijk krijgt', zegt Curtis. 'Maar tegen Norwich zorgde Fer als invaller voor een goede balans op het middenveld, naast Jack Cork. Op die momenten kan hij voor een positieve wending in het team zorgen. Al ben ik daarover niet verbaasd, want we wisten al langer wat Leroy voor een elftal kan betekenen.'

In principe zal de elfvoudige Oranje-international na dit seizoen terugkeren bij Queens Park Rangers, waar zijn contract nog één jaar doorloopt. Zelf liet Fer recent al doorschemeren te hopen op een langer verblijf bij Swansea City, dat zich normaal gesproken in de Premier League zal handhaven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.