Fenerbahçe hoopt kandidaat Van Marwijk te overtuigen

Bert van Marwijk is topkandidaat om Aykut Kocaman op te volgen als trainer van Fenerbahçe. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is door Dirk Kuijt aangedragen.

Fenerbahçe hoopt kandidaat Van Marwijk te overtuigen

Sinds het desastreus verlopen EK vorig jaar in Oekraïne en Polen - Oranje eindigde als laatste in een poule met Duitsland, Portugal en Denemarken - besloot Van Marwijk op te stappen als bondscoach. Twee jaar daarvoor bereikte hij in Zuid-Afrika nog de WK-finale, die na verlenging verloren werd van Spanje.

Van Marwijk werd het afgelopen jaar in verband gebracht met verschillende clubs. De voormalige trainer van Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund werd genoemd bij VfL Wolfsburg, Club Brugge en Al Jazira, maar zij wisten hem niet te overtuigen.

Mogelijk lukt Fenerbahçe dat wel. Die club nam woensdag afscheid van Kocaman, die lijdzaam moest toezien hoe het ambitieuze Galatasaray ongrijpbaar bleek dit seizoen. De beker werd weliswaar gewonnen en ook werden de halve finales van de Europa League bereikt, maar Kocaman besloot op de stappen.(Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen