Namen Van Marwijk en Verbeek vallen bij Club Brugge

Club Brugge neemt de tijd in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Bert van Marwijk wordt genoemd als geschikte kandidaat voor de kwakkelende Belgische topclub.

Namen Van Marwijk en Verbeek vallen bij Club Brugge

'We moeten toegeven dat we met de aanstelling van Georges Leekens een inschattingsfout gemaakt hebben', stelde algemeen directeur Vincent Mannaert twee dagen na het ontslag van de Belgische coach vast.

Dat is waarschijnlijk de reden dat de clubleiding van Club Brugge ervoor kiest in alle rust op zoek te gaan naar een opvolger. 'Bij voorkeur gaan we voor een vrije trainer en onze zoektocht stopt niet bij de grenzen', zegt Mannaert.

De directeur heeft al de eerste stappen gezet in de richting van een nieuwe eindverantwoordelijke man. 'We hebben al heel wat sollicitaties ontvangen en hebben zelf ook al enkele contacten gelegd. We zullen eerst alles bekijken en verschillende gesprekken voeren. Ik kan er geen termijn op plakken, maar we zullen onze tijd nemen.'

Na het ontslag van Leekens circuleerden al de nodige namen die Club Brugge weer successen moeten brengen. Oude bekenden Trond Sollied en Christoph Daum worden in verband gebracht met een terugkeer in het Jan Breydel Stadion, terwijl Michel Preud'homme vanwege zijn lucratieve contract bij het Saudische Al-Shabab een brug te ver lijkt.

NederlandersNaast de Belgische trainers Peter Maes en Hein Vanhaezebrouck vallen er ook namen van Nederlandse trainers. De 65-jarige Co Adriaanse zou vanwege zijn leeftijd niet in aanmerking komen voor de vacature. Bert van Marwijk, die eerder in verband werd gebracht met VfL Wolfsburg, en AZ-coach Gertjan Verbeek staan hoger genoteerd als potentiële kandidaten. Verbeek heeft overigens nog een tot 2015 lopend contract bij AZ en lijkt om die reden geen logische optie. Van Marwijk heeft aangegeven niet op de hoogte te zijn van de belangstelling.

Voorlopig neemt beloftentrainer Philippe Clement de honneurs waar. 'Over de nieuwe hoofdtrainer is gepraat en het bestuur betrekt me bij de zoektocht. We zullen zien hoe snel het gaat, maar ik moet gewoon voorbereid zijn', aldus de oud-international, die donderdag in het Europa League-duel met Newcastle United voor het eerst op de bank zit. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's