Kuijt krijgt nieuwe trainer na vertrek Kocaman bij Fener

Fenerbahçe moet op zoek naar een nieuwe trainer. Woensdag is Aykut Kocaman ondanks een contract tot medio 2015 opgestapt bij de Turkse topclub, waar Dirk Kuijt sinds vorige zomer actief is.

Kuijt krijgt nieuwe trainer na vertrek Kocaman bij Fener

Kocaman trad in de zomer van 2010 in dienst bij Fener en veroverde in zijn eerste seizoen meteen de landstitel. Hoewel de afgelopen twee jaargangen wel winst van de Turkse beker opleverden, was aartsrivaal Galatasaray in de Süper Lig te sterk voor de stadgenoot. Eerder dit seizoen wilde Kocaman ook al opstappen, maar toen hield het bestuur dat tegen.

Dat Fenerbahçe sinds de landstitel van 2011 op alle fronten voorbij is gestreefd door Galatasaray lijkt de voornaamste reden voor het vertrek van Kocaman. Cimbom trok afgelopen winter met Wesley Sneijder en Didier Drogba twee internationale vedetten aan en reikte met hen tot de kwartfinales van de Champions League.

Fenerbahçe stelde daar een halve finaleplaats in de Europa League tegenover, maar moest in de strijd om het landskampioenschap vroegtijdig afhaken. Galatasaray werd soeverein kampioen met tien punten voorsprong. Aan de opvolger van Kocaman de taak om dat gat na de zomer weer te dichten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen