Fenerbahçe helemaal terug in titelrace na winst in topper

Reacties

Fenerbahçe heeft de Turkse titelkansen nieuw leven ingeblazen door koploper Istanbul Basaksehir te verslaan: 1-0. Ozan Tufan (op de foto in duel met Feyenoorder Bilal Basaçikoglu) was de matchwinner bij de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Fenerbahçe helemaal terug in titelrace na winst in topper

Basaksehir begon het duel met Fenerbahçe met een indrukwekkende ongeslagen status. De koploper bleef zijn eerste negentien duels in de Turkse Süper Lig zonder nederlaag, maar zag de concurrentie na vier gelijke spelen in zijn laatste zes duels wel naderen. Op bezoek bij Fenerbahçe had de ploeg het moeilijk. De thuisploeg, met Jeremain Lens in de basis en Robin van Persie op de reservebank, nam in de 28ste minuut de leiding via Tufan.

Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg van Advocaat de uitgelezen mogelijkheid om de kraker in het slot te gooien. Van Persies concurrent Fernandão mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar faalde en hield de bezoekers in leven. Tien minuten later kwam Van Persie hem vervangen.

Met de Nederlander in het veld hield Fenerbahçe stand, waardoor de ploeg het verschil met aartsrivaal Galatasaray terugbracht tot één punt. Basaksehir blijft koploper met vier punten meer dan Fener, terwijl Besiktas drie punten meer heeft verzameld dan de mannen van Advocaat. Met vier ploegen binnen vier punten ligt de Turkse titelstrijd zo weer helemaal open.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.