Hekkensluiter Adanaspor zet Fenerbahçe te kijk

Fenerbahçe heeft in de strijd om de Turkse titel terrein moeten prijsgeven. Adanaspor bezorgde Dick Advocaat een beroerde start van 2017 (2-2).

Fenerbahçe voelde zich tekortgedaan bij de herstart van de Turkse competitie. Na een ruim een kwartier wees scheidsrechter Serkan Çikar de penaltyclaims van de hand nadat Adanaspor-verdediger Didi zijn landgenoot Josef de Souza had gehaakt.

De arbitrale beslissing was extra zuur omdat Adanaspor in de 23ste minuut op voorsprong kwam via Magaye Gueye. Fenerbahçe, waar Jeremain Lens aan de aftrap kwam, stelde in de veertigste minuut orde op zaken via Mehmet Topal. Lang kon er niet genoten worden van de gelijkmaker, want Roni bezorgde Adanaspor in de blessuretijd van de eerste helft een opsteker.

Pas in de 78ste minuut had Fenerbahçe pas een antwoord op de 1-2. Fernandão gaf met een benutte penalty het startsein van de jacht op de winnende treffer. Maar ook met Robin van Persie als invaller binnen de lijnen kon de formatie van Advocaat puntenverlies niet voorkomen.

Door het gelijkspel raakte Fenerbahçe achterop in de titelstrijd. De achterstand op koploper Istanbul Basaksehir bedraagt zeven punten.