Fenerbahçe en Van Persie koploper na nipte zege

Door een zuinige overwinning bij Gençlerbirligi (0-1) is Fenerbahçe, waar de bijdrage van Robin van Persie beperkt bleef tot zeven minuten, sowieso tot maandagavond koploper van de Süper Lig.

Voorafgaand aan het uitduel met degradatiekandidaat Gençlerbirligi stond Fenerbahçe nog op de tweede plaats met één punt achterstand op koploper Besiktas. Maar na 34 minuten opende de Braziliaanse spits Fernandão de score met zijn zesde competitietreffer van het seizoen.

De goal van de 28-jarige Fernandão bleek na negentig minuten de enige. Zeven minuten voor tijd werd de doelpuntenmaker vervangen door Van Persie, die zijn stempel niet op de wedstrijd kon drukken via een treffer. Bij de thuisploeg speelde voormalig NEC'er Moestafa El Kabir negentig minuten mee in de punt van de aanval, maar ook hij scoorde niet.

Fenerbahçe komt door de benauwde overwinning bij de nummer zestien van Turkije op 37 punten. Dat zijn er twee meer dan stadgenoot Besiktas, dat nu tweede staat. Die club komt maandagavond echter nog in actie tegen nummer twaalf Osmanlispor en kan de koppositie dus heroveren.