Van Persie onzeker voor cruciaal Europees duel Fenerbahçe

Reacties

Fenerbahçe kan in de thuiswedstrijd tegen Celtic mogelijk niet beschikken over Robin van Persie, die met een lichte blessure kampt. De Turken kunnen zich donderdagavond ten koste van Ajax plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League.

Van Persie onzeker voor cruciaal Europees duel Fenerbahçe

'Zijn blessure is niet ernstig, maar ik weet niet of hij donderdag kan spelen. Dat moet nog blijken', vertelde Fenerbahçe-coach Vítor Pereira tijdens zijn perspraatje. De Portugees moest zijn Nederlandse spits het voorbije weekend op bezoek Gaziantepspor (2-2) ook al missen.

De taak die de Turken donderdagavond in eigen huis moeten volbrengen is duidelijk. Bij een overwinning of gelijkspel is Fenerbahçe zeker van een plaats in de knock-outfase. Mochten Van Persie en consorten onderuit gaan, dan is het voor de nummer twee van de Turkse Süper Lig hopen op puntenverlies van achtervolger Ajax, dat het al geplaatste Molde FK ontvangt.

Pereira is op zijn hoede voor de Schotten, die al geen kans meer hebben op overwintering in de Europa League. 'Het is een taaie tegenstander. Tegen Ajax betaalde Celtic een hoge prijs voor een paar kleine fouten. We bevinden ons dan ook in een uitdagende groep.'

Toch is Fenerbahçe de poule tot dusver aardig doorgekomen. De enige nederlaag in de groepsfase dateert van de eerste speeldag, toen Molde FK op bezoek kwam in Istanbul (1-3). Volgens Pereira zijn niet alleen de resultaten sindsdien beter geworden. 'We kunnen meer vooruit drukken en spelen met meer dynamiek', doelde hij op het veldspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.