Fenerbahçe-coach belooft taart bij langverwachte strafschop

Reacties

Fenerbahçe kende zondag een turbulente generale repetitie voor het cruciale Europa League-duel met Celtic van donderdag. Trainer Vítor Pereira sprak na het 2-2 gelijkspel tegen Gaziantepspor schande van de slechte arbitrage.

Fenerbahçe-coach belooft taart bij langverwachte strafschop

Fenerbahçe speelde in Gaziantep een uur met tien man na een vroege rode kaart van Hasan Ali Kaldirim. Daarbij kreeg het in de 54ste minuut een strafschop tegen, terwijl arbiter Serkan Tokat naliet de topclub uit Istanbul een penalty toe te kennen na een handsbal van de thuisclub.

Pereira stak zijn frustratie over het optreden van Tokat niet onder stoelen of banken. 'Als we dit seizoen ooit nog eens een penalty krijgen, dan is het feest. Dan bel ik mijn vrouw op om te zeggen dat ze een taart kan gaan bakken', zei de Portugees, die ook schande sprak van het slechte veld. 'Dit veld was niet geschikt om op te voetballen. Ik heb met Fenerbahçe nog niet op zo'n slechte ondergrond gespeeld als vandaag.'

Het duel van Fenerbahçe met Celtic van donderdag cruciaal is voor Ajax. Alleen als de Amsterdammers zelf van Molde FK winnen en Fenerbahçe van Celtic verliest, gaat Ajax verder in de Europa League. Robin van Persie komt donderdag waarschijnlijk wel weer in actie voor de Turken. Hij werd in Gaziantep gespaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.