Vechtlust houdt tiental Fenerbahçe overeind

Mede door een vroege rode kaart morste Fenerbahçe zondag twee punten in het uitduel met Gaziantepspor (2-2). Van een uitstekende generale voor het cruciale duel in de Europa League was dan ook geen sprake.

Fenerbahçe kon niet slechter starten aan het uitduel met Gaziantepspor. Al na zes minuten scoorde de thuisploeg via Demba Camara, waarna de bezoekers na een half uur verder moesten met tien man, door een directe rode kaart voor Hasan Ali Kaldirim. De verdediger maaide een tegenstander op borsthoogte neer en moest inrukken.

Maar Fener liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich in een ondertalsituatie met de gelijkmaker van Gökhan Gonul in de 49ste minuut zelfs terug in de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond Gaziantepspor echter alweer op voorsprong, doordat Muhammet Demir een strafschop benutte. Maar opnieuw was Fenerbahçe in staat terug te vechten.

Zwaarbevochten
Het was Alper Potuk (foto) die zijn werkgever alsnog een punt bezorgde. De Turkse middenvelder tikte de 2-2 binnen in de 65ste minuut, op aangeven van de Braziliaanse middenvelder Diego. Daardoor beperkte de huidige nummer twee van de Süper Lig de schade nog enigszins, omdat de achterstand op koploper Besiktas door het zwaarbevochten gelijkspel slechts één punt bedraagt.

De remise betekende echter wel een kleine domper voor Fenerbahçe in de aanloop naar het cruciale Europa League-duel van donderdag met Celtic. Bij winst in eigen huis verzekeren de Turken, waar spits Robin van Persie zondag buiten de wedstrijdselectie werd gelaten, zich van een plek in de achtste finale en is Ajax uitgeschakeld in Europa.