Galatasaray legt Bursaspor na rust over de knie

Reacties

De schade voor Galatasaray in de Turkse titelrace is in het thuisduel met Bursaspor niet verder opgelopen. In de tweede helft liep de topclub uit naar een 3-0 zege.

Galatasaray legt Bursaspor na rust over de knie

Rustig acclimatiseren is er voor trainer Mustafa Denizli niet bij. De opvolger van de ontslagen Hamza Hamzaoglu zag zijn ploeg in de eerste wedstrijd onder zijn leiding punten morsen op bezoek bij Kasimpasa (2-2) en dus lag er aardig wat druk op het thuisduel met middenmoter Bursaspor. Wesley Sneijder en zijn collega's moesten winnen om rivalen Fenerbahçe en Besiktas in zicht te houden.

Het geduld van Denizli werd op de proef gesteld. Pas halverwege de tweede helft verhielp Lukas Podolski de kopzorgen van zijn trainer. De Duitser nam een pass van Sabri Sarioglu op zijn borst aan, draaide open en haalde met zijn linker uit. Bursaspor-doelman Mert Gonuk had geen antwoord op de knal in de korte hoek.

Yasin Oztekin deed de bezoekers vervolgens nog meer pijn. Op aangeven van Burak Yilmaz verdubbelde de Turkse middenvelder de marge. Yilmaz nam zelf de laatste treffer voor zijn rekening: 3-0. Door de zege klimt de club uit Istanbul naar de derde plaats in de Süper Lig. Het verschil met koploper Fenerbahçe, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt vier punten. Bursaspor staat twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.