FC Utrecht-aanval gevreesd dankzij Boymans en Haller

Reacties

Nu het Eredivisie-seizoen ten einde is, blikt VI.nl in samenwerking met Opta Sports terug op de prestaties van alle achttien clubs. Hoe deed nummer vijf FC Utrecht het in statistisch opzicht?

FC Utrecht-aanval gevreesd dankzij Boymans en Haller

• Utrecht sluit het seizoen af als nummer vijf van de Eredivisie, een evenaring van de beste prestatie deze eeuw (ook vijfde in 2000/01 en 2012/13).

• Alleen Erik Willaarts in 1987 (28 wedstrijden) had minder Eredivisie-duels nodig om tot 25 doelpunten voor FC Utrecht te komen dan Sébastien Haller (43).

• Zes benutte strafschoppen van Sébastien Haller is een gedeeld Eredivisie-record voor een FC Utrecht-speler in één seizoen, met Dirk Kuijt (2002/03) en Ricky van Wolfswinkel (2010/11).

Ruud Boymans in actie tijdens het thuisduel met AZ van afgelopen zondag (1-3).
Ruud Boymans in actie tijdens het thuisduel met AZ van afgelopen zondag (1-3).

• Ruud Boymans had van alle spelers met minimaal vijf doelpunten dit seizoen het minste aantal minuten nodig per treffer (79 - enige speler onder de honderd).

• Boymans heeft met gemiddeld één doelpunt per 79 minuten het beste moyenne voor een FC Utrecht-speler in de Eredivisie-historie (van alle spelers met meer dan één goal).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.