FC Utrecht ziet in Van Weert alternatief voor Haller

Reacties

Tom van Weert mag zich in de belangstelling verheugen van FC Utrecht. De spits van Excelsior is aan het eind van het seizoen transfervrij.

FC Utrecht ziet in Van Weert alternatief voor Haller

De Domstedelingen zien Van Weert als een potentiële opvolger van Sébastien Haller, mocht de Fransman de club deze maand de rug toekeren. Pas als Haller daadwerkelijk vertrekt, zal de Utrechtse directie in actie komen op de transfermarkt. Dat komt door de financiële situatie en de kwaliteit en kwantiteit van de selectie. Van Weert staat in elk geval ook op het lijstje als mogelijke zomerversterking.

Willem II deed al een vergeefse poging om Van Weert naar Tilburg te halen, waar trainer Jurgen Streppel dringend behoefte heeft aan scorend vermogen. Op dit moment kiest de oefenmeester voor middenvelder Nick van der Velden in de punt van de aanval. Aanleiding daarvoor is de situatie van twee andere spitsen, Adem Nemec en de van Ajax gehuurde Richairo Zivkovic. Het duo stelt teleur in Tilburgse dienst.

Op 5 december 2008 debuteerde Van Weert in het betaalde voetbal voor FC Den Bosch, tegen het toenmalige FC Zwolle. Bijna zes jaar later verkaste hij transfervrij naar Excelsior, waar hij vorig seizoen tot dertien competitiedoelpunten kwam. In de huidige jaargang maakte hij er vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.