FC Utrecht wil in Kralingen 'polonaise' vervolgen

Reacties

FC Utrecht hoopt vrijdagavond de knappe overwinning op Vitesse van afgelopen weekend (3-1) een vervolg te geven. Trainer Robby Alflen neemt het daarbij op tegen een oude bekende.

FC Utrecht wil in Kralingen 'polonaise' vervolgen

De winst op de Arnhemmers kwam voor Utrecht op een perfect moment. Vol ambities begonnen de Domstedelingen het seizoen, maar dat ging gepaard met de nodige grilligheid. Na de zeperd van een week eerder tegen PSV (1-5), kwam het beloofde sprankelende aanvalsvoetbal er tegen Vitesse goed uit.

'Supporters stonden na afloop enthousiast op de banken', aldus algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. 'We gaan nu zeker niet doorslaan, want we hebben ook steeds gecommuniceerd dat het met vallen en opstaan kan gaan. Maar het vermaak keert terug, en de wedstrijd tegen Vitesse moet het uitgangspunt zijn. Geen polonaise nu, maar alles richten op het komende duel.'

Weerzien
Voor Alflen is het uitduel van vrijdag een weerzien met Marinus Dijkhuizen, die afgelopen seizoen nog spitsentrainer was bij Utrecht toen Alflen daar nog assistent was (op de foto samen met toenmalig hoofdcoach Jan Wouters).

'Voor Marinus vind ik het hartstikke leuk dat Excelsior het zo goed doet', refereert hij op de clubwebsite aan de dertiende plaats van zijn tegenstander. 'Sinds zijn komst naar daar is Excelsior wat meer naar voren gaan spelen. De resultaten zijn goed. Kijk alleen al naar de laatste drie duels: een punt pakken bij FC Groningen en AZ en thuis winnen van FC Twente. Ze zitten daar in een flow. Kijk naar de ranglijst: dan kan het dus nooit zo zijn dat je Excelsior niet serieus neemt', waakt Alflen voor onderschatting.

Ruud Boymans is op schot bij FC Utrecht.
Ruud Boymans is op schot bij FC Utrecht.

Alflen hoopt dat dé man in vorm, Ruud Boymans, vrijdag opnieuw van zich laat horen. Met zes doelpunten in vijf competitieduels kent de spits een flitsende start bij Utrecht. Begin dit seizoen liep de 25-jarige Boymans een hardnekkige schouderblessure op. Tijdens de zes weken zonder hem wezen de Domstedelingen bij tegenvallende resultaten naar de afwezigheid van de nieuwe aanvaller. Het verwachtingspatroon bleek terecht. De Limburger, vorig seizoen uitkomend voor Willem II en verkozen tot beste speler van de Jupiler League, scoort sinds zijn rentree aan de lopende band.

Als Boymans komende vrijdag in het uitduel met Excelsior trefzeker is, gaat hij zelfs de geschiedenisboeken in. 'Ik ben er al veel op gewezen', zegt de spits tegen VI. 'Dirk Kuijt scoorde in vijf opeenvolgende wedstrijden voor FC Utrecht, dat heb ik nu geëvenaard. Bijzonder, want Kuijt is niet zomaar iemand. Natuurlijk ben ik heel blij dat ik met mijn goals de club kan terugbetalen voor het vertrouwen dat ze in me hebben. Dat wil ik zo lang mogelijk volhouden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.