FC Utrecht vierde dankzij gouden wissel Barazite

Reacties

FC Utrecht heeft de vierde plaats in de Eredivisie overgenomen van AZ. Invaller Nacer Barazite gaf in een saai duel uiteindelijk de doorslag tegen NEC (3-1).

FC Utrecht vierde dankzij gouden wissel Barazite

Utrecht kende een bliksemstart in Stadion Galgenwaard, waarbij uitgerekend de voormalige NEC'er Ruud Boymans al na drie minuten voor een treffer zorgde. Na een scrimmage bleef de bal hangen op de rand van het doelgebied en was de Limburger iets sneller bij de bal dan Todd Kane. Tot aan de 44ste minuut leek die frommelgoal genoeg tot een voorsprong bij rust, maar Kane knalde na een één-twee met Gregor Breinburg de gelijkmaker achter Filip Bednarek.

Bednarek, vervanger van de geblesseerde Robbin Ruiter, kende een uitstekend Eredivisie-debuut. Eerder in de wedstrijd had hij een kopbal van Joey Sleegers met een prachtige reflex gekeerd, toen de aanvaller door Navarone Foor vrij voor het doel werd gezet. Ook Lucas Woudenberg kreeg een grote kans van dichtbij, maar schoot wat onbeholpen in toen hij naar zijn linker wilde draaien.

Voor de toeschouwers was het duel tussen Utrecht en NEC lang niet om aan te zien, maar voor trainer Erik ten Hag waren er toch interessante ontwikkelingen binnen de lijnen. Zo betaalde Bednarek dus zijn vertrouwen uit als uitstekende stand-in voor Ruiter, vijzelde Boymans ook onder moeilijke omstandigheden zijn doelpuntengemiddelde verder op en mocht zeker de rol van de bedrijvige Andreas Ludwig voor het team niet onderschat worden.

Ruud Boymans midden reageert het snelst bij een klutsbal om de 1-0 binnen te duwen. Todd Kane (rechts) van NEC is net een fractie te laat.
Ruud Boymans midden reageert het snelst bij een klutsbal om de 1-0 binnen te duwen. Todd Kane (rechts) van NEC is net een fractie te laat.

Een invaller moest er uiteindelijk aan te pas komen om Utrecht na het verlies van AZ naar de vierde plaats in de Eredivisie te loodsen. Barazite kopte kort na zijn entree op aangeven van Ludwig steenhard de 2-1 tegen de touwen, waarna hij de onzichtbare Sébastien Haller in staat stelde ook een derde Utrechtse treffer te maken. En zo staat Ten Hag dus voor een paar moeilijke keuzes in aanloop naar de wedstrijd van het jaar, de bekerfinale tegen Feyenoord van 24 april. Voor invaller Yassin Ayoub staat die wedstrijd na een in de slotfase opgelopen blessure op losse schroeven.

NEC blijft ondanks de nederlaag in de race voor een ticket voor de play-offs, al verloor de nummer negen in de Eredivisie nog wel Wojciech Golla met een rode kaart na een overtreding op de doorgebroken Timo Letschert. Navarone Foor had vlak daarvoor nog de paal geraakt voor de Nijmegenaren, die tijdens hun laatste vier competitiewedstrijden weer een beroep kunnen doen op topscorer Christian Santos. Net dat beetje daadkracht dat ook zondag in Utrecht met name voor rust het verschil had kunnen maken voor het elftal van Ernest Faber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.