Faber wil met NEC profiteren van rol als outsider

Reacties

Een ticket voor de play-offs lonkt voor NEC dankzij de winst van de Gelderse derby. Volgens trainer Ernest Faber kan zijn ploeg die strijd ontspannen aangaan.

Faber wil met NEC profiteren van rol als outsider

NEC ligt als nummer acht op koers voor de play-offs om een Europees ticket. Maar Faber wil twee dagen voor het duel met FC Utrecht de druk allerminst bij de spelersgroep leggen. 'Omdat de oorspronkelijke doelstelling gehaald is (handhaving, red.), is het geen kwestie meer van moeten, maar van willen. Dat maakt heel hongerig, terwijl je tegelijkertijd vrijuit kunt spelen.'

'De druk ligt bij onze concurrenten, die bijna allemaal de play-offs juist als doelstelling hebben. Wellicht dat we van die vrijheid kunnen profiteren en naar een mooi feestje kunnen', vervolgt Faber op de clubwebsite in de aanloop naar het bezoek aan FC Utrecht, een van de concurrenten voor de play-offs.

Het goede gevoel van de gewonnen Gelderse derby moet helpen de slechte Nijmeegse uitreeks een halt toe te roepen. NEC heeft sinds de 2-4 zege bij AZ op 1 november geen uitwedstrijd meer gewonnen. Faber heeft desondanks de laatste weken wel al lichtpunten gezien.

'Bijvoorbeeld bij Ajax en AZ heeft het team al laten zien hele goede wedstrijden op de mat te kunnen leggen', aldus de vertrekkende trainer. 'Spelers zullen die schroom van zich af moeten gooien en de wedstrijd op dezelfde manier benaderen alsof het thuis volle bak is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.