FC Utrecht steviger in subtop door overwinning op RKC

In de eigen Galgenwaard heeft FC Utrecht zondagmiddag uitstekende zaken gedaan door RKC Waalwijk te verslaan. Een doelpunt van Jacob Mulenga was genoeg voor de overwinning: 1-0.

Utrecht begon gretig aan de wedstrijd, wat al snel resulteerde in de eerste kans voor de Domstedelingen. Jens Toornstra kwam echter net te kort bij een strakke voorzet van aanvaller Mulenga.

Door de kans van Toornstra werden de Waalwijkers wel wakker geschud. Na een kwartier spelen reageerde Anouar Kali attent bij de tweede paal, waardoor een doelpunt voor RKC werd vermeden. Utrecht was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar moest wel oppassen voor de counter van RKC. Dat beeld veranderde na rust. Utrecht werd gevaarlijker en kwam steeds dichter bij de openingstreffer.

Die viel pas tien minuten voor tijd. Een knappe voorzet van Australiër Tommy Oar belandde bij Mulenga, die de bal zonder te twijfelen achter RKC-keeper Jeroen Zoet werkte. De resterende tien minuten waren voor RKC te weinig om de achterstand recht te zetten.

Het is voor de ploeg van trainer Erwin Koeman alweer de zesde nederlaag uit de laatste zeven wedstrijden. Mocht FC Twente zondagmiddag in eigen huis van Vitesse verliezen, dan staat Utrecht op de voor die club respectabele vijfde plaats. RKC is dertiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.