FC Utrecht blijkt thuis al twintig jaar de baas over RKC

In de aanloop naar de 26ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Utrecht en RKC Waalwijk tegenover elkaar in De Galgenwaard.

FC Utrecht blijkt thuis al twintig jaar de baas over RKC

FC UTRECHT - RKC WAALWIJK

FC Utrecht heeft het hoogste puntenaantal (42) sinds dertig jaar na 25 speelronden. In het seizoen 1981/82 verzamelden de Utrechters meer punten na 25 duels, namelijk 46.

FC Utrecht verzamelt thuis evenveel punten als uit (21 om 21).

RKC Waalwijk won na acht wedstrijden zonder winst afgelopen weekend eindelijk weer eens (2-1 tegen AZ).

De ploeg van Erwin Koeman won dit seizoen maar één uitduel: tegen SC Heerenveen (0-2). RKC heeft nu al vijf uitduels op rij niet gewonnen (G2 V3).

In het eerste half uur van alle thuisduels dit seizoen scoort FC Utrecht niet.

RKC-topscorer Teddy Chevalier staat 624 minuten droog in de Eredivisie. De Fransman maakte vijf van zijn acht goals in een uitduel.

RKC-aanvaller Mart Lieder scoorde tegen AZ in de vorige speelronde twee keer, het waren zijn eerste twee goals ooit in de Eredivisie.

Vorig seizoen won FC Utrecht het thuisduel met RKC Waalwijk met 3-0. Rodney Sneijder opende toen de score voor de Domstedelingen. De middenvelder komt inmiddels uit voor RKC.

FC Utrecht won zijn laatste tien thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk. De laatste zege (van in totaal twee) van de Brabanders dateert van 16 mei 1993 (0-1).

In de laatste dertien thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk scoorde FC Utrecht minimaal één keer. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Felix Aerts, Jasper Steppé & Willem van Beeren
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's