FC Utrecht profiteert van Rusland-regel en trekt Almqvist aan

Reacties

FC Utrecht heeft de selectie tussentijds weten te versterken met Pontus Almqvist (22). De Zweedse aanvaller staat nog tot 2025 onder contract bij Rostov, maar kan door de oorlog in Oekraïne het seizoen in Nederland afmaken. Almqvist sluit vrijdag direct aan bij de selectie.

FC Utrecht profiteert van Rusland-regel en trekt Almqvist aan
© Pro Shots

Het betreft een bijzondere transfer. De Zweed tekent in principe tot het einde van het seizoen bij de Domstedelingen. Het betekent dat hij maximaal acht competitiewedstrijden plus de wedstrijden in de play-offs voor Europees voetbal kan spelen. Het heeft allemaal te maken met de oorlog in Oekraïne.

Almqvist staat onder contract bij Rostov. De wereldvoetbalbond FIFA besloot onlangs dat de contracten van buitenlandse spelers die actief zijn in Rusland worden bevroren. In ieder geval tot aan de zomer. Het betekent dat Almqvist zonder goedkeuring van Rostov ergens anders kan spelen. Voor de 22-jarige Zweed was veel interesse, maar hij koos voor het verhaal van FC Utrecht.

Pech
In de Eredivisie liggen immers serieuze kansen wat betreft speelminuten. FC Utrecht had afgelopen winter botte pech op de transfermarkt. Het wilde zich aanvallend versterken maar zag twee aanwinsten vroegtijdig wegvallen. De Japanner Naoki Maeda raakte in zijn eerste officiële wedstrijd direct zwaar geblesseerd en revalideert momenteel in Zeist. Henk Veerman, die overkwam van SC Heerenveen, staat ook enige tijd buitenspel. De vraag is of hij dit seizoen nog in actie kan komen. Vandaar dat Utrecht op zoek ging naar een buitenkansje.

Almqvist is een buitenspeler die ook als centrumspits uit de voeten kan. De voormalig Zweeds jeugdinternational was dit seizoen een vaste waarde bij Rostov, de nummer twaalf van Rusland. Afgelopen zomer waren er meerdere subtoppers uit grotere, Europese competities die hem probeerden in te lijven.

Op VI PRO gaan we dieper in op de Utrechtse constructie én het verhaal van Pontus Almqvist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.