Voetbaldroom spat na acht minuten uiteen voor Utrecht-huurling

Reacties

Het drama voor Naoki Maeda is compleet. De Japanner maakte afgelopen zondag zijn debuut in het duel met Ajax, maar ging na acht minuten geblesseerd naar de kant. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het om een beenbreuk te gaan. Daarmee komt de verhuurperiode bij FC Utrecht ten einde.

Voetbaldroom spat na acht minuten uiteen voor Utrecht-huurling
© Pro Shots

Het was zijn grote droom om ooit nog eens in Europa te spelen. Op 27-jarige leeftijd kreeg Maeda de kans bij FC Utrecht. Hij werd een half jaar gehuurd, met een optie tot koop. Maeda maakte dermate veel indruk in de eerste trainingsweken van dit jaar, dat trainer René Hake de aanvaller direct een basisplaats gaf tegen Ajax.

Maar na acht minuten ging hij al naar de kant. Na een tackle van Lisandro Martínez moest de Japanner het veld worden afgedragen. Vervolgens is hij direct voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuis. Daarbij bleek de Japanner een breuk te hebben gelopen. Einde seizoen dus.

Een operatie is noodzakelijk voor Maeda. Het is nog onduidelijk waar de Japanner zal herstellen, maar zijn Europese droom blijft voorlopig beperkt tot acht minuten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.