FC Utrecht kiest Engels model met Ten Hag en De Jong

Reacties

Het hing al enige tijd in de lucht, maar wordt vandaag openbaar gemaakt: de komst van Erik ten Hag (45, foto) en Jean-Paul de Jong (44) naar FC Utrecht.

FC Utrecht kiest Engels model met Ten Hag en De Jong

Ten Hag komt komende zomer over van het tweede elftal van Bayern München, terwijl De Jong na twee seizoenen FC Eindhoven terugkeert in de Domstad. Ten Hag zal voor twee jaar tekenen en de dubbelfunctie van technisch manager en hoofdtrainer op zich nemen.

De Jong gaat als veldtrainer aan de slag en zal (waarschijnlijk) voor vier jaar tekenen. Het tweetal speelde in het verleden samen bij FC Utrecht om elkaar vervolgens ook als trainers tegen te komen. In het promotiejaar van Go Ahead Eagles was De Jong twee jaar geleden als stagiair dagelijks betrokken bij hoofdtrainer Ten Hag.

Met de keuze voor het duo wil FC Utrecht een nieuwe weg inslaan. Ten Hag wordt geroemd om zijn professionele aanpak en moet zijn ervaring van PSV, FC Twente en Bayern München overbrengen. Zo krijgt hij de gehele voetbaltak op trainingscomplex Zoudenbalch onder zich, dat zowel de scouting, de jeugdopleiding als de eerste selectie herbergt.

De Jong is een clubman die de taal van de regio spreekt en bij FC Eindhoven heeft laten zien met beperkte middelen voor resultaat te kunnen zorgen. Binnenkort vinden de gesprekken plaats tussen de clubleiding en de rest van de technische staf. Harry van den Ham, die als assistent-trainer van Robby Alflen vorig jaar naar Stadion Galgenwaard werd gehaald en nog een doorlopend contract heeft, zal na dit seizoen (waarschijnlijk) vertrekken.

Lees in de nieuwste editie van Voetbal International de interviews met Erik ten Hag en Frans van Seumeren, de grootaandeelhouder van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.