FC Utrecht heeft in Ruud Boymans weer een topspits

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de veertiende speelronde is dat Ruud Boymans, aanvaller van FC Utrecht.

De blik van Ruud Boymans stond afgelopen zaterdag vijf minuten voor rust op onweer. FC Utrecht stond met 1-1 gelijk tegen het labiele NAC Breda en de bezoekers grossierden in verkeerde keuzes. De spits pakte zijn verantwoordelijkheid, liet zich na een achterbal uitzakken om verbaal zijn medespelers op scherp te zetten. 'Ik kon het niet langer aanzien, we speelden onszelf met aarzelingen zo onnodig uit de wedstrijd', verklaarde de aanvaller na afloop. De tirade van Boymans kreeg de gewenste uitwerking.

Niet alleen verbaal, maar ook met zijn voeten en zijn hoofd nam de Limburger zijn ploeg op sleeptouw. Boymans was continu aanspeelbaar en werd de schrik van de dolende Brabantse achterhoede. Bij vier van de vijf goals was hij direct betrokken, met twee doelpunten als eindsaldo. Het enige verwijt was dat hij de laatste bal breed had moeten spelen op Nacer Barazite, maar zijn ploeggenoten vergaven het de aanvaller direct. Ze beseften namelijk heel goed dat de klinkende 1-5 zege voor een groot deel te danken was aan de strijdende karakterspits.

De entree in de Domstad viel een paar maanden geleden nog wat tegen. Boymans zat vol grootse plannen, maar een hardnekkige schouderblessure zette hem weken langs de kant. Pas in de zesde speelronde maakte de spits zijn competitiedebuut en wat volgde was een indrukwekkend moyenne. In acht wedstrijden staat de teller op negen goals en, minstens zo belangrijk, de ploeg heeft een strijdend aanspeelpunt die nooit opgeeft. FC Utrecht heeft weer een topspits.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers