Dramatische reeks NAC houdt aan tegen FC Utrecht

Reacties

De crisis bij NAC Breda wordt almaar groter. Zaterdag werd tijdens een Avondje NAC op zeer pijnlijke wijze met 1-5 verloren van FC Utrecht, waardoor de Bredanaars al negen competitieduels op rij zonder zege zijn en bovendien zijn gezakt naar de zeventiende plaats.

Dramatische reeks NAC houdt aan tegen FC Utrecht

In Breda moest de trainerswissel Eric Hellemons voor Nebojsa Gudelj voor een opleving zorgen. Dat is nog geenszins het geval, aangezien Hellemons in zes competitieduels twee keer gelijkspeelde en vier keer verloor.

Door de dramatische resultaten wilde de aanhang van de thuisclub een signaal afgeven door in de twaalfde minuut, het is immers volgens de fans één voor twaalf, op de tribune te arriveren. Toeval of niet, in de elfde minuut zorgde Ruud Boymans voor het openingsdoelpunt. Hij tikte binnen na een goede aanval en dito voorzet van Mark van der Maarel.

Pas in de 37ste minuut kwam NAC, dat zonder de disciplinair geschorste Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens speelde, op gelijke hoogte. De manier waarop was wel direct het hoogtepunt van de wedstrijd. Jeffrey Sarpong besloot van afstand maar eens uit te halen met zijn zwakke linkerbeen en ramde de bal vervolgens in de bovenhoek.

Het enige lichtpuntje voor NAC: de geweldige goal van Jeffrey Sarpong. Toch kregen de Bredanaars na de wanvertoning een snerpend fluitconcert.
Het enige lichtpuntje voor NAC: de geweldige goal van Jeffrey Sarpong. Toch kregen de Bredanaars na de wanvertoning een snerpend fluitconcert.

NAC moest tóch met een achterstand de rust in. Edouard Duplan, die na tien maanden blessureleed terugkeerde in de basis van FC Utrecht, schoot op slag van rust raak na goed (koppend) terugleggen van Boymans.

Na 54 minuten besliste Boymans het duel. De aanvaller profiteerde van geschutter bij NAC. Rémy Amieux liep met de bal aan zijn voet door zijn eigen zestienmetergebied en dacht dat Jelle Ten Rouwelaar de bal weg zou schieten. Dat bleek niet het geval, waardoor Duplan er tussen kwam en zo Boymans weer een intikker gunde: 1-3. Met zijn negende goal is Boymans dus inmiddels gedeeld Eredivisie-topschutter.

Lijdensweg
In de slotfase vergrootte Utrecht het leed van NAC alleen nog maar. Ten Rouwelaar, die zijn 250ste Eredivisieduel voor NAC speelde, ging bij de 1-4 in de fout. Hij loste, zoals al vaker dit seizoen, en zag Rubio Rubin de rebound binnenschieten. Terwijl de NAC-fans of hun onvrede uitten of op huis aangingen, werd het NAC-leed nóg groter. Boymans liet, zoals ook al eerder in de wedstrijd, de kans op een (valse) hattrick liggen, maar zag Nacer Barazite in de rebound toch de 1-5 aantekenen. Met het laatste fluitsignaal kwam er vervolgens een einde aan de lijdensweg van NAC.

Door het pijnlijke verlies is NAC al negen competitieduels zonder zege, waarvan dus zes onder leiding van Hellemons. Daardoor is de Brabantse ploeg inmiddels zeventiende met maar vijf punten meer dan hekkensluiter FC Dordrecht. NAC verloor bovendien voor de vierde keer op rij. Utrecht heeft met de eerste zege in drie duels de aansluiting met de subtop weer hervonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.