Materiaalman Utrecht ontsnapt door Boymans aan tondeuse

Reacties

Ruud Boymans is de nieuwe topscorer van de Eredivisie en geniet momenteel met volle teugen bij FC Utrecht. De spits maakte zaterdag op bezoek bij een dramatisch NAC (1-5) zijn achtste en negende treffer en is samen met Michiel Kramer de meest productieve speler van de Eredivisie. Boymans kreeg volop mogelijkheden voor een derde goal, maar tot opluchting van de materiaalman miste de spits twee keer.

Materiaalman Utrecht ontsnapt door Boymans aan tondeuse

'Ik sta hier wel een beetje met een kater omdat ik mijn derde niet gemaakt heb', vertelde Boymans aan de NOS over de schermutselingen voor de 1-5. Boymans ging alleen op doelman Jelle ten Rouwelaar af, maar faalde in de afronding. Toch schoot Nacer Barazite in de rebound wel raak. 'Ik ben blij voor Nacer dat hij de 1-5 wel maakt, maar bij deze actie en eerder met een kopbal had ik mijn derde móéten maken. Als dat was gelukt had de materiaalman namelijk kaal gemoeten. We hebben een weddenschap: als ik drie keer scoor, gaat zijn haar eraf. Daar moeten we dus nog maar even op wachten.'

De spits geniet bij Utrecht. 'Als je doelpunten maakt, ben je inderdaad belangrijk. Ik zit lekker in mijn vel, ben topfit en krijg vertrouwen van de trainer. Als ik  dat allemaal heb, kan ik goed presteren', zo verklaarde hij.

Duplan
Waar Boymans zelf de maker was van de 0-1 en 1-3, was hij de aangever bij de 1-2 van Edouard Duplan. De Fransman keerde na tien maanden blessureleed terug in de basiself. 'Heerlijk, zeker op zo'n manier', doelde de middenvelder annex aanvaller op zijn doelpunt. 'Dit zijn ook heel belangrijke punten. We hebben als killers gevochten en zo hoort het bij Utrecht. Ik heb het langer volgehouden dan verwacht, maar op een gegeven moment zat er echt niks meer in', aldus Duplan, die in de 82ste minuut werd gewisseld.

Voor Duplan was het doelpunt zijn ultieme beloning na bijna een jaar vol aanhoudende knieperikelen. 'Ik heb geen seconde getwijfeld over mijn toekomst als profvoetballer. Ik voel me nog fit. Het was ook geen optie om níét terug te keren. Die mentaliteit, als je die niet hebt, dan leer je dat in Utrecht wel', besloot de Fransman voor de camera's van FOX Sports.

Trainer Robby Alflen was blij met de punten, maar wilde niets weten van een hosannastemming. 'Dit is natuurlijk wel heel prettig, 1-5. Dit is ook wat we nodig hadden, maar het ging niet helemaal vanzelf. We speelden na de 0-1 echt alles naar de verkeerde kleur. Overal lagen oplossingen, maar wij vonden ze niet. Het vertrouwen zat er bij ons ook niet helemaal in na de laatste weken, maar na rust heb ik hele goede doelpunten en aanvallen gezien. Normaal gesproken is het bij 1-3 gedaan, maar na 1-4 had ik pas echt het idee dat het gespeeld was.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.