FC Utrecht blij met langverwachte offensieve versterkingen

Reacties

FC Utrecht heeft de langverwachte komst van Ruud Boymans en Danny Verbeek afgerond. Boymans tekent voor vier jaar in de Domstad, Verbeek komt op huurbasis over van Standard Luik. Op hem heeft Utrecht tevens een optie tot koop bedongen.

FC Utrecht blij met langverwachte offensieve versterkingen

Met Boymans (foto) heeft Utrecht een nieuwe spits voor de komende jaren gevonden. Dat de 25-jarige goalgetter, vorig seizoen als huurling goed voor 27 goals bij Willem II, AZ verruilt voor de Domstedelingen was broodnodig. Met Jacob Mulenga, Steve De Ridder en Cedric van der Gun raakt de nummer tien van afgelopen seizoen drie aanvallers kwijt.

'Wij denken dat Ruud en FC Utrecht uitstekend bij elkaar passen', zegt Edwin de Kruijff, manager spelerszaken en scouting, op de clubwebsite. 'Ruud kan geweldig koppen en heeft de kwaliteit om het overzicht te behouden en een goal te maken. Ruud is bij uitstek geschikt om een belangrijke rol te vervullen in het aanvallende voetbal dat we met FC Utrecht in het nieuwe seizoen willen spelen.'

Danny Verbeek verruilt de ene volksclub, NAC Breda, voor de andere, FC Utrecht.
Danny Verbeek verruilt de ene volksclub, NAC Breda, voor de andere, FC Utrecht.

De komst van Verbeek was een week geleden al zo goed als rond. 'Het was duidelijk dat onze voorste linie van nieuw elan moest worden voorzien. Dat hebben we in de persoon van Danny gevonden. Hij is een buitenspeler die vanaf beide flanken kan spelen. Hij legt veel energie in zijn spel en is een jongen die in onze manier van spelen uitstekend past', aldus De Kruijff over de 23-jarige spits, die de afgelopen twee seizoenen negen keer scoorde in 53 duels voor NAC Breda.

Beide kijken ernaar uit om onder trainer Rob Alflen aan de slag gaan. 'Dat ik nu voor FC Utrecht ga spelen, is een heel bewuste keuze', stelt Boymans. 'De stad, het publiek, de manier van spelen die wordt geambieerd: dat alles maakt FC Utrecht tot een club waarvoor ik heel graag wil uitkomen.' Zo denkt Verbeek er ook over. 'FC Utrecht is een echte volksclub en heeft het streven om attractief en aanvallend voetbal te gaan spelen. Dat past uitstekend bij mij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.