Nürnberg meldt zich voor Bulthuis, Utrecht wil Boymans

Reacties

De transfercarrousel draait in Utrecht al op volle toeren. Verdediger Dave Bulthuis kan rekenen op concrete belangstelling van 1. FC Nürnberg, terwijl de clubleiding in Ruud Boymans een echte FC Utrecht-spits ziet voor de komende jaren en zich daarom voor hem heeft gemeld bij AZ.

Nürnberg meldt zich voor Bulthuis, Utrecht wil Boymans

Het Eredivisie-seizoen is nog maar nauwelijks ten einde of algemeen directeur Wilco van Schaik is al druk bezig met de volgende jaargang. Met Ramon Leeuwin (SC Cambuur) is de eerste aanwinst al binnen en dankzij de transfer van Steve De Ridder naar FC Kopenhagen is FC Utrecht ook al twee miljoen euro rijker.

En daarmee is de club nog niet klaar. Dinsdagmiddag meldde het uit de Bundesliga gedegradeerde Nürnberg zich voor Bulthuis. De 23-jarige linksback heeft nog een contract tot medio 2016 en is al sinds het seizoen 2010/11 een vast gezicht in het elftal van de Domstedelingen. De voormalige werkgever van Gertjan Verbeek zal Utrecht dan ook moeten overtuigen met een transfersom.

Ruud Boymans kan zijn loopbaan vervolgen in Utrecht.
Ruud Boymans kan zijn loopbaan vervolgen in Utrecht.

Zelf is de nummer tien van de Eredivisie vooral nog op zoek naar aanvallende versterkingen, nu De Ridder en waarschijnlijk ook Jacob Mulenga na de zomerstop niet terugkeren in De Galgenwaard. Dus is het oog gevallen op Boymans. De 24-jarige centrumspits van AZ maakte als Willem II-huurling indruk door 27 keer te scoren in de Jupiler League.

Behalve Boymans heeft Utrecht nog meerdere spelers op het oog, zoals Lars Veldwijk (Excelsior) en Bryan Linssen (Heracles Almelo). 'Maar er zijn meer opties die we bespreken', zegt Van Schaik tegen Voetbal International. 'Dat geldt ook nog altijd voor Mike van Duinen, alleen is hij financieel onhaalbaar. Maar het staat vast dat er hier komende tijd nog veel gaat gebeuren.'

Een vraag voor een van onze clubwatchers? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.