FC Twente tastte diep in buidel voor vertrek McClaren

Reacties

Het vervroegde vertrek van Steve McClaren precies een jaar geleden, heeft FC Twente een vermogen gekost. De trainer en de club gingen eind februari 2013 uit elkaar nadat FC Twente zes wedstrijden achtereen niet won en het slecht gesteld was met de discipline in de selectie.

FC Twente tastte diep in buidel voor vertrek McClaren

Volgens de clubleiding leverde McClaren destijds vrijwillig zijn contract in. Uit het financiële jaarverslag over het seizoen 2012/13 blijkt echter dat FC Twente diep in de buidel heeft moeten tasten om de nog zestien maanden doorlopende verbintenis van McClaren af te kopen. Zo is in de jaarrekening een post ontslag- en reorganisatievergoeding van 2,5 miljoen euro opgenomen.

FC Twente bevestigde ten tijde van het vertrek van McClaren dat de Engelsman een geldsom meekreeg, maar liet zich niet uit over de hoogte van het bedrag. 'We zijn een nette club en handelen dit op een normale manier af', lichtte voorzitter Joop Munsterman destijds toe. 'Laten we niet vergeten dat FC Twente veel aan McClaren te danken heeft.'

McClaren was niet alleen in het seizoen 2012/13 actief in Enschede. Tussen 2008 en 2010 was hij ook voor de Tukkers werkzaam, die hij in de jaargang 2009/10 naar de landstitel gidste. Sinds afgelopen september is McClaren werkzaam bij de Engelse tweededivisionist Derby County, waarmee hij naar promotie naar de Premier League dingt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.