FC Twente geeft opgestapte McClaren afkoopsom mee

Hoewel Steve McClaren zelf is opgestapt als trainer van FC Twente, krijgt hij toch financiële genoegdoening. Dat vertelde voorzitter Joop Munsterman dinsdag tijdens de persconferentie aangaande de breuk met de Engelsman.

FC Twente geeft opgestapte McClaren afkoopsom mee

'Wij zijn een nette club en handelen dit op een normale manier af', vertelde Munsterman, die nog maar eens benadrukte dat van een ontslag geen sprake was. 'Hij had mijn woord dat ik hem nooit zou ontslaan.'

Eerder bleek nog dat Twente geen middelen had om McClaren te ontslaan. Door de nodige druk uit te oefenen hield de coach de eer aan zichzelf.

'Laten we niet vergeten dat FC Twente heel veel aan McClaren te danken heeft', aldus Munsterman, over de trainer die Twente in zijn eerste ambtstermijn in 2010 naar de landstitel gidste. Waar McClaren graag een blijk van vertrouwen wilde voor het heden én de toekomst, kwam een dergelijk teken er niet. Daarop besloot hij zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract in te leveren.

Munsterman: 'Over die periode konden we hem natuurlijk geen garantie geven. Aan het einde van dit seizoen hadden we wel een evaluatie gehouden. Als hij dat als een gebrek aan vertrouwen heeft ervaren, dan is dat aan hem. Zo zie ik het echter niet.'

Bij Twente is Alfred Schreuder de komende vier weken aangesteld als interim-trainer van FC Twente. Voor de voorlopige opvolger van McClaren moet wel nog dispensatie worden aangevraagd, maar hij zit zaterdag, als Twente het in Enschede opneemt tegen Ajax, al op de trainersstoel. Hij zal ondersteund worden door de assistenten Boudewijn Pahlplatz en Youri Mulder.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen